IT Project- & Interim Management

Integer, ambitieus, vakkundig en ter zake!

IT Project Management

Bij veel bedrijven zijn de projecten niet in control, TolTrack helpt om weer in de drivers seat te komen. TolTrack heeft ruim 25 jaar IT ervaring en gebruikt Prince2 als standaard projectmanagement methodiek. Dooreen gedegen technische achtergrond te combineren met goede sociale vaardigheden wordt de communicatie met alle stakeholders geborgd. Door het toepassen van verandermanagement inzichten van oa Kotter en Prosci binnen projecten heeft TolTrack bewezen effectief en efficiënt beoogde projectdoelstellingen te halen onder moeilijke omstandigheden.

TolTrack wordt ook regelmatig ingezet voor het coachen en begeleiden van minder ervaren project- managers en het implementeren of verbeteren van de projectmanagement methodiek bij klanten. TolTrack heeft bij zeer diverse bedrijven een kijkje in de keuken kunnen nemen en is daarom snel in staat om in te schatten welke verbeteringen op korte en lange termijn haalbaar zijn.

METHODIEKEN EN KENNIS:

  • PRINCE2
  • Programme Management (MSP)
  • Agile Framework Project Management

LINKS:

Prince2 of IPMA?

In Nederland zijn Prince2 en IPMA de meest bekende projectmanagement methodes. Een belangrijk verschil tussen deze twee is dat je bij IPMA moet aantonen dat je projecten hebt uitgevoerd (en dus bewezen projectmanagement competenties bezit) en bij Prince2 niet. Bij TolTrack zijn de bewezen projectmanagement competenties ook terug te vinden in de C.V.’s

Een project is:

  • Verandering: een project is de manier om een verandering te bewerkstelligen, terwijl de lijnactiviteiten doorgang blijven vinden
  • Tijdelijk: projecten zijn van nature tijdelijk, met een vast begin én einde.
  • Multidisciplinair: verschillende mensen uit verschillende afdelingen werken op een tijdelijk basis samen om de producten van het project op te leveren.
  • Uniek: elk project is uniek. Ook al zijn er soms vergelijkbare projecten, elk project is op zich éénmalig en uniek.
  • Onzeker: bovenstaande eigenschappen maken dat projecten meer onzekerheid met zich mee brengen dan de dagelijkse lijnactiviteiten.